Choď na obsah Choď na menu
 


Jablkové Pyté

17. 12. 2012

 Potrebujeme :

  • 250 g Helia
  • 500 g múka polohrubá
  • 250 g cukor práškový
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 1 ks škoricový cukor
  • 2 ks vajcia
  • 2 kg jablká

Príprava cesta :

Do misky dáme múku, kypriaci prášok, 100g práškového cukru, 1 vanilínový cukor a 2 žĺtky. Zmiešame na tuhé cesto (keď bude treba, pridáme veľmi opatrne vodu alebo mlieko). Pripravíme 2 bochníky cesto dáme do chladničky na 30-40 minút.

 

Príprava plnky :

2 kg jabĺk nastrúhame a pridáme škoricový cukor. Všetko dobre premiešame. 

Plech vymastíme a posypeme múkou. 1 časť cesta rozvaľkáme, položíme na plech a na vrch dáme vyžmýkané jablká.

Z druhej časti cesta si urobíme tenké a dlhé "šnúrky", ktoré ukladáme na jablká a robíme zákusok ako mrežovník.

Takto ozdobíme celý plech a posypeme akoby mrveničkou (cestom, ktoré nám ostane). Potom potrieme "šnúrky" rozšľahaným žĺtkom a dáme do rúry piecť na 180 - 220 °C približne 30 - 40 minút pokiaľ nebude koláč upečený.

Ihneď po vytiahnutí z rúry koláč pokrájame a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 
 

 

Posledné fotografie



Archív

Kalendár
<< júl / 2018 >>


Štatistiky

Online: 1
Celkom: 21131
Mesiac: 351
Deň: 5